Dit is een heerlijk fris recept voor lange zomeravonden. Door de groene thee (én andere verse ingrediënten) is hij ook nog eens een gezonde dorstlesser. Want wist je dat groene thee boordevol antioxidanten zit? Deze beschermen jouw lichaamscellen tegen vrije radicalen (stoffen die ervoor zorgen dat weefsels sneller verouderen of het DNA in andere cellen veranderen, waardoor kankercellen kunnen ontstaan). Met andere woorden: door groene thee te drinken ga je de negatieve effecten van vrije radicalen tegen. Dat is mooi meegenomen!
Heb je een feestje, een BBQ of is het gewoon een heerlijke zomerdag? Verras jouw familie en vrienden met een heerlijke kan ‘Sangria met Groene Thee’! #puurgenieten
Ingrediënten Sangria met Groene Thee (voor ca. 10 personen)
- 750 ml kraanwater
- 6 el groene thee
- 3 el vloeibare honing
- 1 komkommer (biologisch*)
- 6 cm verse gember
- 2 limoenen (biologisch*)
- 15 gram verse munt (biologisch*)
- 250 ml lichtbruisend mineraalwater
- 500 ml gember bier
- 10 ijsblokjes
* biologisch heeft de voorkeur, omdat je ze met schil / de hele plant gaat gebruiken.
Bereiding
Zet het mineraalwater en de gember bier koel. Kook vervolgens het water en schenk in een kan. Laat het water vier minuten afkoelen, om vervolgens de groene thee vier minuten te laten trekken. Roer nu de honing erdoor en laat alles afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de kan nu minimaal één uur in de koelkast.
Schraap de schil van de gember en snij – samen met de limoenen – in dunne plakjes. Schaaf de komkommer in dunne linten en doe samen met de gember, limoen en takjes munt in een grote glazen kom. Schenk daar het gember bier, mineraalwater en groene thee bij. Voeg de ijsblokjes toe, roer alles goed door en laat 15 minuten staan. Serveer uit en geniet!
Puur genieten
Heb jij deze ‘Sangria met Groene Thee’ gemaakt? Deel dan jouw foto op Instagram met #puurgenieten en #nutspecials. Wij zijn benieuwd!
Wil je graag een versie met alcohol? Halveer de hoeveelheid gember bier, vervang het mineraalwater door 750 ml cava én voeg 100 ml gin toe. Proost!